Norwegian SpaBad

Vår produksjon

Produksjon i kompositt er en kostbar og tidkrevende prosess, men gir et produkt med høy presisjon og styrke!

Kjell Christensen er designer og eier av Norwegian SpaBad

Norwegian SpaBad - Produksjon i kompositt er en kostbar og tidkrevende prosess, men gir et produkt med høy presisjon og styrke!  Kjell Christensen er designer og eier av Norwegian SpaBad

Vår historie

1. juni 1982

Historien om gründerbedriften Hurricane SpaBad AS går tilbake til slutten av syttitallet. Eier og gründer Kjell Christensen, startet Christensen Plastindustri 1. juni 1982. Med erfaring fra båtrace og mekanikeryrket ble Hurricane Sportsbåter utviklet. Båtene fikk et godt rykte med sin unike kjøreopplevelse, og sin soliditet.  Etter 7 år som båtprodusent valgte Kjell Christensen å forlate båtbransjen, og heller benytte sin kunnskap på et produkt i et mer stabilt marked. I samarbeid med VVS ingeniøren Ole Magnus Andersen fikk han mange gode innspill på hvordan et boblebad eller massasjebad ikke skulle være. Dette la grunnlaget for nytenkning, og i 1989 så Hurricane Massasjebad for første gang dagens lys.  

Fjordbad

1996 

I 1996 ble det private selskapet endret til et aksjeselskap og fikk navnet Fjordbad AS. Fjordbad navnet ble valgt i kombinasjon om bad og hjembyen Sandefjord. Bedriften fikk nytt foretaks nr. og det opprinnelige selskapet ble omgjort til et privat eiendomsselskap. Noe senere ble eiendomsselskapet omgjort til et aksjeselskap. 

I perioden 1996 til 1998 ble det utviklet flere nye massasjebad modeller.

Patentert NonBac massasjesystem

1999

Gjennom utviklingen av det nye og unike massasjesystemet ble det søkt patent i 1999. Vårt NonBac-system er utgangspunktet for alle våre massasjebad, og er patentert i Norge, 10 EU land, USA og Canada. Selvrensende systemer med mange meter av rør, dyser og slanger finnes ikke, og er kun en myte.  I et Hurricane SpaBad er systemet integrert i karets bunn og inneholder ingen skjulte rør eller slanger. Hurricane SpaBad har ingen hulrom, kanaler eller rør hvor vann sirkulerer eller blir liggende. Dette hindrer dannelse av biofilm og bakterieflora. Derfor bader du garantert bakteriefritt og kun enkel rengjøring er nødvendig.

Hurricane SpaBad

2012

I 2012 ble det foretatt et navnskifte for å synliggjøre produktnavnet Hurricane ytterligere, og Fjordbad AS ble endret til Hurricane SpaBad AS. Fjordbad AS foretaks nr. ble overført til Hurricane SpaBad AS.  Alle aksjer i Fjordbad AS ble overført til Kjell Christensen Eiendom AS. Kjell Christensen besitter alle aksjene i eiendomsselskapet.

En helt ny idé

2012

Hurricane Massasjebad ble designet på en helt ny idé. Materialkunnskapen om kompositt var avgjørende for å utvikle et dypere kar. Vannmassasje oppnås kun når kroppen er under vann. Med vakuumforming av akryl blir dybden begrenset da platene ryker hvis de strekkes for mye. I kompositt er det ingen begrensing på hverken design eller dybde.  ​  

Vekststadiene

2019

Norwegian SpaBad, tidligere Fjordbad, og senere Hurricane SpaBad, har gjennom 31 år levert mer enn 15 000 massasjebad og badekar.  Det første massasjebadet ble utviklet i 1989 og det ble raskt til 3 grunnmodeller. Hjørne, oval og rektangulær, i en serie vi kalte for «Basis serien» Disse tre karene ble gradvis faset ut etter år 2000 hvor det nye og patenterte NonBac systemet ble tatt i bruk. Da ble det både en videreutvikling av det bakterie frie massasje-systemet og helt nytt design og 9 grunnmodeller i flere varianter ble utviklet. Selve badedelen etter år 2000 er beholdt da den er helt perfekt i design og funksjon. I 2013 ble det designet helt nye fronter til alle Hurricane. I 2015 ble det integrerte armaturet videreutviklet med helt nytt design, og kranene fikk keramisk innmat som gjør betjeningen enda enklere. Design og utførelse fremstår i dag som tidløst og så perfekt at det ikke kommer nye endringer.

Utvikling

2020

Det er under utvikling en helt ny Hurricane SpaDusj 90x90 som gir den optimale dusjkomfort og som er det mest ekstreme i design og dusjopplevelse. Grunnmodellen er allerede i produksjon, men blir videreutviklet og settes i full produksjon rundt årsskifte 2020/2021. Denne dusjen blir ikke allemannseie, men for kunden som skal ha det absolutt beste innen dusj, renhet og opplevelse.

Det er under utvikling et massasjebad for utendørs bruk for 4 personer og som skal benyttes helt uten klor og kjemikalier, med det unike NonBac systemet. Karet tåler frost og kan benyttes i alle typer klima og temperaturer.

Det kommer flere dusjnyheter som rund transparent dusj med tilsvarende renhet  som Hurricane SpaDusj 90x90. Det kommer også et dusjpanel med et futuristisk design og en helt unik takdusj. Alle Hurricane modeller innen badekar, massasjebad inne og ute og dusjløsninger vil bli tilgjengelig for eksport.

Er nå tiden moden for å ekspandere.

2021

Etter å ha hatt fokus på det norske og skandinaviske markedet de siste årene, er nå tiden moden for å ekspandere.  Gjennom det lokale selskapet Throughhorizon som jobber med internasjonal markedsføring og webdesign, har vi inngått en avtale om å etablere salgsavdelinger for Norwegian Spabad i også andre deler av verden. Vår nettside vil oversettes til flere ulike språk. Vårt mål er å gi velvære og følelse av luksus til nye verdensdeler i tillegg til de skandinaviske landene.